Enkele opdrachtgevers

 


Op 22 maart 2019 tekende ik gedurende het hele programma '  live' tijdens het congres Het Meesterlijke denken, georganiseerd door Janneke de Voogd en Monique Hofs. Tijdens dit congres spraken Edu van der Velden en Jan Olthof vanuit hun professie systeemtherapie. Het hele tekenproces was te volgen door alle deelnemers via grote beeldschermen. De tekeningen gaven verdieping, overzicht en soms ook enige luchtigheid aan de gesproken inhoud.  


 

Ten behoeve van diverse workshops van een conferentie over de Wet Bibob en vastgoed, maakte ik illustraties. Aan de hand van deze illustraties kon bijvoorbeeld een complexe casus uitgelegd worden aan de deelnemers. Dit was in opdracht van provincie Overijssel, die samen met het RIEC Oost-Nederland dit congres organiseerde. 


Voor gemeente Rheden heb ik meerdere tekenopdrachten uitgevoerd. 

Ik visualiseerde een teambuilding, tekende presentaties en verbeeldde de koers die komende jaren wordt uitgevoerd. Binnenkort zal het Integraal Veiligheidsbeleid worden verbeeld.

 


In opdracht van Hogeschool Avans (Emile Kolthof) maakte ik een beeldverslag van de jaarlijkse conferentie van het lectoraat Criminologie. 


Willeke Slingeland (lector weerbare democratie) houdt zich bezig met het onderzoeken van netwerkcorruptie. Voor haar maakte ik tekeningen die zij gebruikt tijdens lezingen en publicaties over dit onderwerp. Uiteindelijk zijn de tekeningen zelfs verwerkt in een filmpje over dit onderwerp in samenwerking met Hogeschool Saxion, Ministerie van Binnenlandse Zaken en gemeente Eindhoven. 


Jaarlijks organiseert Rotary Zutphen in samenwerking met haar zusterclub Zutphen-Vorden een autorally om geld in te zamelen. Voor de website (www.aspergerally.nl) heb ik een aantal illustraties gemaakt. Deze illustraties zijn ook gebruikt om de activiteit te promoten. 


Voor de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn tekende ik een praatplaat waarin de koers, strategie en het inrichtingsvraagstuk werd verbeeld. Vervolgens tekende ik voor onderdelen van deze organisatie de overlegstructuren in de regio en de zij-instroomtrajecten van de verschillende organisaties als onderdeel van 1 van de uitvoeringsplannen. 

 


JPR advocaten verzocht om illustraties bij hun blogs over verschillende juridische onderwerpen. 


Projectenwerk wilde graag een tekening voor de workshop Hoe eet jij een olifant?